□□□ “MEDVOŠKI OBRAZI”

 

MEDVOŠKI OBRAZI

Foto sekcija – KUD Fofité

Ideja, zbirati in ustvariti arhiv fotografij s kratkimi opisi znanih osebnost iz Medvod, je v fotosekciji prisotna že kar nekaj časa. Idejni oče tega projekta je mentor, fotograf Boris Primožič.

Zapisovanje oseb – tekstovno, govorno in fotografsko – v današnjem času, tu in zdaj je temelj, na katerem se bo nekoč pisala zgodovina . Če so te osebe posnete namensko, z mero občutka za pravilno in zanimivo predstavitev, je tako početje še toliko bolj smiselno in opravičljivo. Tudi pristop različnih avtorjev fotografije je dobrodošel, saj vsak na svojstven način predstavlja portretiranca. Tako množica fotografij ni monotona in dolgočasna.

– Predstaviti ciljno skupino oseb ožji in širši javnosti.

– Fotografirati, zapisati, .. dokumentirati za nas in za naše zanamce.

– Če želimo zajeti večino “znanih in neznanih občanov”, o njih tudi pisati za zgodovino Medvod, bo potrebno projekt razširit na več let.

– Fotografije projekta “Portreti medvoščanov” bomo zbirali in predstavili v klasičnem fotoalbumu in na “blog KUD Fofité” in na “blogu Kulturna dediščina medvod”, z določemimi opisi, njihovim delom, življenjem, izkušnjami.

Mogoče se nam v doglednem času nabere dovolj materiala za izdajo knjige z naslovom “Medvoški obrazi”.

 

Predstavljamo vam:

France Rotar   

http://www.kdmedvod.com/medvoski-obrazi/□-rotar-france/

* Franc Barbič

http://www.kdmedvod.com/medvoski-obrazi/□-barbic-franc/

….

... delo v Fotosekciji:

Naše delo temelji na dolgoletnem delu in izkušnjah v društvu, še pred tem pa so se posamezniki že ukvarjali s fotografijo. Naši dosežki so visoke uvrstitve in tudi prva mesta na občinskih razpisih TZM, visoka mesta posameznih članov na ostalih razpisih po Sloveniji in tujini, med izbori najboljših fotografij na razpisih JSKD, objave fotografij članice fotosekcije v National geographic magazinu, fotografiranje gledaliških iger in baletnih predstav ter razstave iz teh del. Posebno pohvalo za uspešno baletno fotografijo nam je izrekel tudi g.Vojko Vidmar, predsednik Društva baletnih umetnikov Slovenije.

mentor Boris Primožič

http://www.kud-fofite.kdmedvod.com/

 

….

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja